358 logo

Our new website
is on its way

Stay tuned, get excited & stir up the conversation

In the meantime you can
call us: +358 50 572 7517
email us: jani@358.fi
follow us: @358helsinki

ThreeFiveEight Oy
2181204-0
003721812040
Broker ID Basware: BAWCFI22
invoices@358.fi

Eroon tokisesta suhteesta nikotiiniin

Syöpäjärjestöt halusi kehittää luovan tavan auttaa nuoria pääsemään eroon nikotiinista. Loimme 15–24 -vuotaille nuorille Erovirasto -nimisen mobiilisovelluksen, joka auttaa ja ohjaa nuoria eroon toksisesta suhteesta 30 päivän ajan.

Erovirasto

Emme halunneet keskittyä vain motivoimaan nikotiinin käytön lopettamiseen mainonnan keinoin, vaan halusimme auttaa nuoria kädestä pitäen lopettamisen eri vaiheissa. Ratkaisu tähän oli luoda appi, joka hyödynsi teknologiaa ja pelillistämistä.

Sovellus nimettiin Erovirastoksi. Sitä tähdittää persoonallinen eroterapeutti, Eroviranomainen, joka lupaa auttaa eroon toksisesta suhteesta. Nikotiinin käytön lopettamisesta oli tarkoitus appin keinolla tehdä jos ei nyt hauskaa, ainakin niin hauskaa kuin mahdollista.

Lopettajan polku suunniteltiin ja testattiin yhdessä kohderyhmän kanssa

Erovirasto

Todentaaksemme appin vaikuttavuutta toteutimme kuukauden mittaisen kvalitatiivisen käyttäjätutkimuksen. Tutkimukseen osallistuvat henkilöt käyttivät Erovirasto-sovellusta 30 päivän ajan.

Tänä aikana 358:n tutkimushaastattelija oli yhteydessä tutkittaviin päivittäin, antaen erilaisia tehtäviä, ja haastattemalla tutkittavia yleisesti heidän nikotiinin käytön tottumuksista, siihen liittyvistä motivaatioista ja tunteista.

Käyttäjistä 62,5% lopetti nikotiinin käytön & 75% kasvatti motivaatiotaan lopettamiseen

Erovirasto

"Aluksi olin epäileväinen sovelluksen suhteen koska millään muullakaan sovelluksella en ollut saanut lopetettua tupakan polttoa. Sovellus ylitti kaikki odotukseni."

– Käyttäjätutkimukseen osallistunut nuori.

"Sovellus ylitti odotukseni"